onsdag 21. juli 2010

Alle har tatt seg en velfortjent ferie!

Reisverket i 1. etasje ble påbegynt 21. juni og var på plass bare noen dager senere. Deretter kom bjelkelaget mellom 1. og 2. etasje. Det var egentlig ikke meningen at verken reiseverk eller takstoler skulle bli påbegynt  før etter fellesferien, så her har byggmesteren og de andre involverte gjort en sinnsykt bra innsats! Så langt har alt ligget foran plan, noe jeg er veldig takknemlig for! 
25. juni begynte graveren tilbakefyllingen av grunnmuren. Først la de dreneringsrør, samt en innspeksjonsluke for hele systemet. Jeg syns det var kjekt å ha, selv om det streng tatt ikke var nødvendig. Så la de på grunnmurspappen og utvendig isolering. De gjorde en helteinnsats i stekende sol og holdt på langt utover kvelden.
De kom til og med tilbake dagen etter, som var en lørdag, og fylte igjen rundt hele huset, med unntak for der vi skal ha pumpestasjon for kloakken.
Jeg tar av meg hatten for Lier Anlegg og deres fantastiske innsats! Har bare lovord å si om deres arbeid og ikke minst deres pålitelighet!

Så ble takstolene løftet på plass 1. juli. Og her står de til over sommerferien. Umiddelbart ser det ut som om 2. etasje kan bli litt vel liten, men vi får håpe at det bare er synet som bedrar... Det er ulempen med skråtak. 1. etasje blir i hvert fall stor nok ;o), selv om jeg ser nå at det gigantiske arbeidsrommet kunne med fordel ha blitt delt inn med et lite bad, så hadde vi fått større plass til vaskerom og kjøkken. Men det er det  for sent å gjøre noe med nå!
Vår fantastiske graverer og rørleggeren fortsatte midt i fellesferien med å legge vann og kloakkledninger, samt å få på plass pumpestasjon for kloakken. Vi måtte ha en slik pumpe for å kunne få ha bad  i kjelleren, og siden inntakspunktet ble liggene 80 cm for lavt, så måtte vi installere denne pumpen. Vi skal ha lyskasser til vinduene i kjelleren. Tror disse blir av granitt, ikke helt sikker ennå på hva vi velger.Det siste som ble gjort før alle tok seg en velfortjent ferie, var å støpe kjellertrappen. Nå skulle det også egentlig bli støpt hovedinngangstrapp samtidig, men det glemte de og gjøre. De lovet å komme tilbake uken etter og fikse det, men det er fremdeles ikke kommet noen hovedinngangstrapp...

3 kommentarer:

 1. så spennende!
  og FORAN skjema da - det er vel mot normalt. nyt det!
  blir kjekt å følge med i forvanlingen!

  sommerklem fra Åpent hus

  SvarSlett
 2. Dette er så spennende! Gleder meg til å se det ferdig! Klem fra Anita

  SvarSlett
 3. Foran skjema virker egentlig litt utopisk! Nå har byggmesteren kommet tilbake fra ferie, så det blir spennende å følge med utover...

  Det er veldig mange valg som må tas; så jeg blir helt ør i hodet. Ikke noe godt tidspunkt for beslutningsvegring...

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!