onsdag 24. november 2010

Snart ferdig???


Er det mulig å bygge et hus så raskt og bra som det byggmesterene mine klarer? Jeg er mektig imponert! For noen arbeidsjern! Nå har sprossene på vinduene kommet på, så nå er huset så og si ferdig utvendig. Inngangspartiet mangler søyler, men dette har ikke vært mulig å gjøre, da vi har manglet inngangstrapp. Jeg er så fornøy med at vi valgte glassert takstein. Den er virkelig prikken over i´en for meg.

I 2. etasje er de nå ferdig med gipsing, taklister og sliping av gulv før parketten, og de holder på med vindusposter og vinduslister. Så da gjenstår parkett, gulvlister, dører, gerikter og maling. Vi har fått kott inni alle kneveggene. Det var opprinnelig ikke mulig, men takkonstruksjonen ble bygget litt annerledes, så da har vi fått masse etterlengtet oppbevaringsplass! Man kan vel aldri ha for mye oppbevaringsplass? Elektrikeren har satt opp alle de elektriske punktene, så nå mangler bare stikkontakter, brytere og lamper.

På badet er det støpt gulv med varmekabler, det er lagt banemembran på gulv og smøremembran oppå våtromsplatene. Nå holder flisleggeren på å legge gulvfliser. Om ikke lenge kommer det opp en våtromsvegg til dusjnisjen, og veggflisene kommer opp. Så kommer rørleggeren og setter opp sanitærutstyret. Jeg gleder meg virkelig til badekaret, som egentlig er mer et lite svømmebasseng! Dobbel dusj og doble servanter har vi også fått plass til.

I 1. etasje er alle veggene gipset, og nesten alle taklistene er på plass. Her gjenstår det samme som i 2. etasje, samt at kjøkkenet og trappen  skal på plass helt til slutt.  Spiseplassen på kjøkkene tror jeg blir akuratt litt for smal til å kunne få inn en spisestuesofa som jeg virkelig ønsker meg. Hver gang jeg er på kafé, så ser jeg alltid etter en ledig sofa. Jeg skulle gjerne ha sittet i en sofa og spist middag hjemme også. Men vi får se hva vi får til når kjøkkenet endelig har kommet opp. 

Her er et bilde av vaskerommet. Røret oppe i taket er skittentøyssjaketen som går opp til badet i 2. etasje. Jeg tror dette kommer til å bli en genial løsning. Har lest på mange byggeblogger at dette er en smart løsning å ha. Vi skal kun ha veggfliser i dusjsonen på vaskerommet, så maler vi de resterende veggene med våtromsmaling. Tanken er at dusjen på vaskerommet ikke egentlig skal brukes så mye, men at det er kjekt å ha.

Endelig kom sprøytebetong gutta og støpte inngangstrappen vår. Dette har jeg bare ventet på siden de glemte å støpe den i juni... Nå kan endelig byggmesteren gjøre ferdig inngangspartiet utvendig.

I tillegg var PBE og målte opp tomta, så nå kan vi snart få skilt den ut. Det har vi bare ventet på i 1 1/2 år på, så det var jammen meg på tide!

1 kommentar:

  1. Åh, så moro at dere har kommet så langt! Jammen heldige... :-) Er nok endel mer som gjenstår hos oss..

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!