fredag 26. november 2010

Lamper fra FLOS


Nå har jeg vært på lampejakt. Etter å ha fått mange gode tips fra en venninne om hva jeg bør sjekke ut, har jeg tatt en tur rundt og sett dem i virkeligheten (og ikke bare på nett). Butikkene Lyse Idéer og Ruths Design har mye av de samme lampemerkene, men lampene er helt sinnsykt vakre; et kunstverk i seg selv. Begge butikkene har også fine nettsider. 

Vegglampen til høyre lurer jeg på om jeg skal ha i taket i gangen/hallen i stedet for Flos Glo-Ball som jeg har skrevet om tidligere. Den kommer i pendel også, og den er helt fantastisk vakker. Lampen heter Taraxacum og er fra Flos. 


Denne vakre Uplight/downlight vegglampen fra Flos heter Pochette. 2 stykker av denne i hvit ønsker jeg meg i trappen opp til 2. etasje. Veggene i hallen tenker jeg å ha en hvit stripete tapet fra Eco, som disse lampene kommer til å lyse opp. Tror det kan bli fint!

Hadde egentlig tenkt å ha downlightspotter  ved trappetrinnene, men elektrikeren min mente at dette var vanskelig å få til å bli pent. Så da ble det 2 lampepunkter i stedet.
Disse pendellampene er også fra Flos og heter Romeo Moon. Jeg ønsker meg en over kjøkkenbordet, og så 4 stykker minipendler hengene over benkeplaten på kjøkkenet.

De gir kjempe godt lys når de står på full Watt, og umiddelbart tenkte jeg at de kanskje var litt for industriaktige. Men ved å dimme dem litt fikk jeg en helt annen følelse. De ble veldig stemningsfulle og ga et fantastisk lys. Så de kan brukes både til arbeidslys og til stemningslys. Disse lampene må nesten oppleves, for bildene kan ikke vise hvor vakre de egentlig er!
Dette bildet er tatt inne hos Ruths Design på Majorstua. Der kan man oppleve mange av disse vakre lampene. Det er verdt å ta en tur innom bare for å se på alle de fine lampene de har. Fant en sofa der også som jeg falt pladask for (men som jeg ikke har noe sted å plassere). Tipper at lommeboken er glad for det...Disse lampene har jeg veldig lyst på, men vet ikke helt hvor! Bildet er også tatt hos Ruths Design. Lampen så jeg for første gang på Vestkantbadet, og jeg tenkte "WOW" den var kul, men den koster sikkert skjorta. Prisen kan jeg huske at ikke var så aller verst, og den fins mange varianter. Husker ikke helt hva de het; ett eller annet på Ice...2 kommentarer:

  1. Flos bare ruler! Skal faktisk hente taraxacum vegg/taklampe i dag. Gled meg vilt! Har ønska meg den i flere år. God helg!

    SvarSlett
  2. Oj, oj, oj! Håper du legger ut noen bilder på bloggen din når den er satt opp. Den står veldig høyt oppe på ønskelista mi også...

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!