onsdag 26. august 2015

Rhododendron i steinbedd med torvblokker

Utgangspunktet var en haug med stein som vi sparte fra utbyggingen. Haugen har ligget urørt like ved den lille fjellknausen foran terrassen i flere år og egentlig vært litt i veien.

Så fikk jeg idéen om at det kunne bli et fint rhododendronbedd ved fjellknausen.

Steinen ble rullet på plass (takk, kjæresten min!), men siden jeg ønsket et stort bedd, hadde vi ikke nok stein. Så i bakkant og litt rundt i beddet fylte vi opp med rundt 25 torvblokker.

Torvblokkene er superlette når de er tørre, og veldig enkle å plassere. Nå som de har fått satt seg virker de veldig stødige og holder beddet godt på plass.
Beddet går i en V-formasjon og er i gjennomsnitt ca 1 m bredt og til sammen ca 6,5 m langt og rundt 40-50 cm høyt.

Siden jeg kom på denne idéen et stykke ut i juli var sesongen over allerede. Men da selger hagesentrene avblomstrede rhododendron til halv pris! 
Jeg dro på Hageland turné og fant tre avblomstrede skjønnheter på tilbud. Det er utrolig hva man får plass til i baksete (i flere omganger), hvis man legger godviljen til. Nå består beddet at en rosa Germania, en flott Chummingham's White og en Red Jack. Alle er av typen gigantisk (allerede over 1 m høye), og jeg håper virkelig at de kommer til å overleve vinteren og våren.
Jeg gleder meg i hvert fall sinnsykt til mai neste år, da jeg forhåpningsvis kan nyte synet av rhododendron i full blomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!