fredag 8. oktober 2010

Miele dampovn - Kjøkkenets minst brukte apparat eller genialt?

Jeg har valgt å legge litt penger i kvalitetshvitevarer, og har derfor valgt Miele på kjøkkenet. Har allerede Miele vaskemaskin og tørketrommel, og de er i en klasse for seg.

Jeg er veldig glad i å lage mat, og ønsker meg to komfyrer, sånn at man kan steke mat samtidig på to forskjellige temeraturer. Men så kom diskusjonen om en av disse burde være en dampovn. De jeg kjenner som har en slik, sier at de nesten aldri bruker den. Jeg kan se at jeg kan havne i den fellen også. Men så tenker jeg at hvis jeg hadde klart å lære meg å bruke den, så kanskje den blir helt uunværlig...

Miele holder faktisk kokkekurs med fokus på hvordan man skal bruke dampovnen. Så jeg har latt meg lure, og har nå bestilt dampovn. Så vil tiden vise om den vil bli tatt i bruk.

Har du noen erfaringer med dampovn, så setter jeg pris på en kommentar fra deg!!

3 kommentarer:

 1. Hei

  Jeg hadde også samme ønske som deg, nemlig mulighet til å kunne steke på to tempraturer samtidig. Så nå står dampovnen på plass og den blir brukt endel til grønnsaker, fisk og har også prøvd fårikål og steik ei gang.

  Men, og det er et men. Vi gjorde den tabben at vi fikk demonstrert en kombidamp i en butikk hvor de la ut i det vide og det brede om hvor greit det var og kunne kombinere steike og dampfunksjonen på ulike ting, f.eks juleribbe og gjærdeige,r i tilleg til å kunne bruke den til ren damp eller steiking. Vi lot oss imponere og valgte denne. Men etter at vi tok med oss produktlisten over hvitevarer på pruterunde i andre butikker skjedde feilen: Kombidampen med byttet ut med en ren dampovn og det merket vi ikke før den var i hus og jeg satt igang innstaleringsprogrammet. Da var det allerede for sent. Vi har ingen andre enn oss sjøl å klandre, vi har rett og slett drete på draget!

  Vi er fornøyd med dampovnen, men hele poenget med ekstra ovn er borte når den ikke kan brukes til ren steking.

  Ville bare gjøre deg oppmerksom på denne forskjellen om ønsket ditt er å kunne bruke den til BÅDE stek og damp. Dessverre opplevde vi at det var veldig lite kunnskap om dampovner da vi kjøpte ovn, fikk stort sett bare beskjed om å kikke i kataloger der vi bad om hjelp.

  God helg!!

  SvarSlett
 2. Hei Nina,
  Tusen takk for koselig hilsen!

  Gratulerer så mye med en nydelig datter :)

  Vi valgte bort dampovnen til fordel for en kombiovn - og jeg angrer ikke :)

  Pendelen kjøpte vi hos Living, men jeg husker dessverre ikke nanvet på den. Jeg mener å ha sett slike pendler flere steder også. Vi er veldig fornøyd med lyset den gir. I tillegg har vi taklampe som kan dimmes.
  Ha en super dag!
  Christine

  SvarSlett
 3. Tusen tusen takk for tipset!

  Jeg kikket på Mieles kombidampovn for en god stund siden, men hadde egentlig glemt at det kunne være en mulighet.

  Det er veldig greit å kunne steke i 2 ovner, så nå skal jeg sjekke prisen på kombidampovnen og se om det er mulig å bytte til en slik i stedet.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!