fredag 4. mars 2011

NIB Utfordring: Kjøkken


Da kan jeg endelig ta bilder av mitt splitter nye kjøkken og kan være med på månedens utfordring fra NIB. *lykke*

Nå hører det med historien at jeg kun har bodd her i få dager, så alt ser ganske så sterilt og ubebodd ut. Men jeg syns at jeg har fått et knallfint kjøkken for det!Noe av det beste med kjøkkenet er at det er veldig mye skuffer og skap, og mye benkeplass. Det gjør det til en fryd å oppholde seg der. Samtidig så liker jeg at spiseplassen er en forlengelse av kjøkkenet. Og jeg syns det også fungerer med den halvåpne løsningen mot stuen.

Nå er det veldig mye snø ute, men det gjør at det er veldig fint og lyst inne. Sammen med alle plantene og blomstene mine føler jeg at det på en måte allerede er vår inne. Den vannbårne varmen er helt fantastisk. Det føles så lunt og godt å gå på med bare føtter.

De litt spesielle tingene på kjøkkenet som jeg er mest fornøyd med er de doble kombiskapene, som gjør det mulig å ha to forskjellige temperaturer på kjøleskapene. Ett for de varene som bør ha rundt 3 grader, slik som meieriprodukter og kjøtt, og et på rundt 9 grader som har drikke og grønnsaker, som ofte ikke bør ha så lave temperaturer. Støvsugerlisten bråker en del, men fungerer utmerket. Kombidampovnen prøver jeg å lære meg; den er i hvert fall suveren til å heve gjærbakst i. Lampene fra Flos er et smykke for øyet, og jeg er nesten litt forelsket i de. Spottene i taket er uten rammer og de er også superfine.


Kjøkkeninnreningen er fra Sigdal og heter Lido. Benkeplaten er varmebehandlet bøk fra Spekva. Hvitevarene fra Miele. Spisebordet er Norden fra IKEA. Parketten er Fjordal Natur Hvit.

Det er mye som gjenstår på kjøkkenet; blant annet så mangler noe til å skjerme veggen bak platetoppen og komfyren. I disse dager heller jeg mer mot interiørglass enn mosaikkfliser. Jeg trenger også noe på veggen ved ventilatoren, enten det blir hyller eller noe annet. Jeg mangler lys under overskapene. Kjøkkenarmaturet mitt fra Grohe kommer ikke før i april, så jeg må leve med et kjedelig standard armatur fra Oras og vannkoker inn til det kommer på plass.
 
Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det nye kjøkkenet mitt, og setter stor pris på kommentarer med tips om hva jeg kan gjøre for å gjøre det enda finere!

5 kommentarer:

 1. Kjempe fint kjøkken du har!
  God helg!!

  SvarSlett
 2. Kjempefint kjøkken!
  Lampa over spisebordet var råstilig!

  Lykke til,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 3. Så fin blogg du har! Legger meg til som følger.
  Spennende med husbygging. Kjøkkenet blir kjempefint, og så ser jeg at vi har lik lampe over spisebordet. Er så glad i den!
  Ha en fin lørdag!
  Klem Nina

  SvarSlett
 4. Kjempe flott blogg, og super flott kjøkken! Vi er også midt i husbygging, og har valgt en lignende kjøkkeninnredning. Fantastisk flott!

  Legger meg til som følger, og gleder meg til og følge deg videre!
  Nå skal jeg bla i arkivet ditt, og regner med at jeg finner masse flott innspirasjon! :-)

  God helg!
  Klem Elisabeth

  SvarSlett
 5. Hei :-) ...igjen!

  Har en liten "overaskelse" til deg på bloggen min.
  Hint; Award!

  -E

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!