søndag 20. juni 2010

Inntrukne spotter og fint kjøkken

Har vært på besøk hos et vennepar i dag som har flyttet inn i et flunkende nytt hus, og har fått masse gode tips og idéer.

Syns de har et fanastisk nydelig og stilrent kjøkken fra Norema. Modellen heter Areal hvit grep og benkeplaten er i dampet bøk. Vi hadde faktisk tenkt akuratt samme kombinasjon, før vi så det hos dem. Og etter å ha sett det "live" er vi sikre på at dette er en fin løsning.

Hadde først tenkt å ha helt hvite flater med push-open og motor på skuffene, men kjæresten min syns det så litt vel "OBOS fra 1970 ut", og likte denne grepsfrie løsningen mye bedre. Og greit er jo det, for det er mye billigere og slippe motor på skuffene...

Nå har både Sigdal, Kvik og Ikea og mange andre tilsvarende kjøkkenmodeller, så vi får se hvem vi ender opp med til slutt.

I stuen har de spotter med innfelt lyskilde. Disse er bare rålekre!
Har ikke funnet ut hvem som lager dem. Er det noen som vet hvor man får tak i sånne spotter med minimalt med ramme?
Syns at spotter ofte blir litt harry, med de stygge og dominerende rammene, men disse sklir rett inn i taket og syns nesten ikke. De skal være blendingsfrie, men kan kanskje gi litt mindre lys enn vanlige spotter har jeg blitt fortalt. Så vi må kanskje tenke litt alternativt på kjøkkenet der man trenger godt arbeidslys. Men akkurat nå er jeg troanes til å ha disse i alle rom, for jeg er helt forelsket med i dem...

1 kommentar:

 1. Kan tipse om å titte innom http://www.deltalight.com/#/index/

  De har mange lekre - både runde og firkantede.
  Selv har vi Carree OK S1 derfra på kjøkken og spisestue. Vet der finnes lignende billigere, men husker dessverre ikke hva det heter. Kan evt. sjekke hvis du er interessert.

  Vi fikk tegnet belysningsplan (arkitekt som driver en designbutikk m.m.), og hans anbefaling var å kun plassere de på utvalgte plasser, og ikke foran/over vindu, for der får man lys på dagen og om kvelden kan lyset treffe vinduet (tror det var forklaringen).
  Videre ble de plassert der det var behov, og ikke i noe fast mønster, dvs. over vitrineskapet er der to og to, over kjøkkenøya to, andre plasser enkeltvis. Vi ble veldig fornøyd, og unngikk følelsen av "rullebane"...

  Lykke til med planleggingen av belysning. :)

  Bilde fra kjøkken/spisestue:
  http://www.moderneretro.com/2009/04/lampene-i-spisestuen.html

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!