tirsdag 28. september 2010

Huset vårt så langt - Snart ferdig utvendig!

 Husbyggingen raser videre, og nå har hele huset fått kledning, tripple vindskibord (i stedet for dobble) og alle vinduene er på plass. I dag begynte byggmesteren å legge den glasserte taksteinen.

Innvendig har rørleggeren lagt alle rør i veggene og ventilasjonsanlegget og sentralstøvsugerrørene er også på plass. De fleste ytterveggene er isolert også.
Vi valgte å få råtebehandlet, ferdig grunnet og malt utvendig kledning i fargen eggehvitt, da dette kostet omtrent like mye som om vi skulle ha kjøpt malingen og malt huset selv. Resultatet har blitt veldig bra. 


Fikk også byttet fra vanlig dobbelfalset kledning (såkalt gammel type) til ny type dobbelfalset kledning. Denne har en brattere helling, slik at det ser ut som trebordene er nærmere hverandre. En liten detalj som jeg syns gjør en ganske stor forskjell på sluttresultatet.

Nå gjenstår det bare et toppstrøk for å skjule spikerhull osv. Dette tar vi når våren er her igjen, da det ikke er noe hastverk med å få gjort dette.
Dette er hovedsoverrommet på ca 13 m2 BRA. Det blir ikke det mest romslige rommet pga skråtaket, men siden vi skal ha walk-in garderobe, så trenger vi ikke så veldig mye mer her inne enn en stor dobbeltseng og noen nattbord. Med Velux takvinduer, så kommer det masse lys inn i rommet. Kommer nok til å gå til innkjøp av Velux sine persienner, slik at det ikke blir altfor lyst når man skal sove. På gulvene i 1. og 2. etasje har vi tenkt å legge hvitpigmentert eikeparkett fra Fjordal.Fra soverommet kan man gå rett inn i garderoben, og så videre inn på hovedbadet.

Her er bildet tatt fra toppen av trappen som kommer, og inn døren til hovedbadet. Lengst innerst til venstre er garderoben, mens til høyre ligger hovedsoverromet. På badet skal vi ha en dusjnisje med 2 dusjer og 1 meter langt gulvsluk, baderomsinnredning med 2 ovenpåliggende servanter, et veldig stort badekar, samt et vegghengt toalett.
 Her står jeg i loftstuen og tar bilde av de to andre soverommene. Alle de 3 soverommene er like store, og er plassert i hvert sitt hjørne av huset. Helt til høyre, der stigen kommer opp, skal trappen være. Vi skulle egentlig ha åpent ned fra 2. etasje til hallen i 1. etasje, men dette lot seg ikke løse konstruksjonsmessig, så nå får vi en liten arbeidsplass eller et sted å putte en kommode. Samtidig så får vi skapplass i hele kneveggen. Ekstra oppbevaringsplass skal man kimse av ;o)
Her er loftstuen sett fra der trappen kommer opp. Vi får en liten sørvendt balkong og bittelitt utsikt her i fra. Her blir det en liten uformell TV-krok, og jeg har store planer om å kunne henge opp hengekøyen min her. Håper dette blir et lyst og hyggelig rom.
Til slutt legger jeg ved et bilde fra 1. etasjen. Bildet er tatt fra sørvest hjørnet av huset, og viser spisestuen. Lengst inn til høyre kommer kjøkkenet. I helt motsatt ende kommer en bod, vaskerommet, samt et lite WC. Inn til venstre kommer arbeidsrommet/TV-stuen. Der den hvite boksen står har vi tenkt oss en stor 2 sidig peis fra Brunner.  Da denne er ganske så dyr, så får vi vente med den til vi får råd til den.

2 kommentarer:

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!