mandag 6. september 2010

Vaskerommet; hvordan utnytte liten plass?

Bilde: Sigdal
Det er virkelig rart hvordan noe ser så fint ut på papiret, men blir ganske annerledes i virkeligheten. Ta vaskerommet vårt for eksempel. Det blir veldig lite i forhold til hva jeg hadde trodd. Nå hører det med til historien at jeg trakk vaskeromsveggen 60 cm inn for å få større kjøkken, og helt til slutt så puttet jeg inne en dusj der. Sånn at rommet ble en del mindre, sånn helt på tampen. Men nå er spørsmålet hvordan vi skal møblere dette på en mest fornuftig måte, og hva trenger vi å få plass til der inne. En av de tingene som jeg virkelig ville ha, var en skittenstøyssjakt ned fra badet i 2. etasje, og det får jeg ;o) Men hvor dette skittentøyet skal samles opp, før det går i vaskemaskinen, er blitt et lite hodebry.

Skittentøyssjakten kommer til å ende på toppen tørketrommelen. Tenker å ha en kurv som samler opp det som kommer av skittentøy fra 2. etasje. Så må vi ha et sted å sortere dette, og det blir bare en 70 cm benkeplate å gjøre dette på. Håper det vil holde. Ved siden av vaskemaskin/tørketrommel tenkte jeg å ha 2 stk 60 cm benkeskap; en skuffseksjon og et oppvaskbenkeskap med nedfelt oppvaskkum. Takhengt tørkestativ er et alternaiv. Skulle gjerne hatt plass til et tørkeskap også, men det får vi kanskje plass til i boden ved siden av?

Jeg har veldig lyst på dette skittentøysspannet fra Vipp, men oppi det er det vel ikke plass til all verden (75 liter kapasitet fordelt på to rom). Fordelen er at den kan stå ut på gulvet, og har hjul, slik at den kan flyttes på.

Bilde: Vipp


Har du noen gode forslag til hvordan jeg best mulig kan innrede vaskerommet, så setter jeg stor pris på om du legger igjen en kommentar ;o)

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for koselig kommentar hos meg. :)
  Første gangen jeg er innom her, men legger deg til hos meg slik jeg finner den igjen.

  Kan dele det jeg er aller mest fornøyd med på vårt vaskerom:
  Sortering av skittentøy i Elfa-kurver.
  En kurv = en vask.
  Lett for alle å sortere etterhvert (finnes merkelapp man kan feste på kurvene) og lett å sette på vask i en fart.
  Tidligere hadde vi 3 store kurver, men mesteparten av vasken i en kurv måtte deretter finsorteres, og da ble det alltid liggende noen hauger med klær på gulvet.
  Med dette systemet ser det alltid ryddig ut, selv om der kan være mye klær liggende til vask.
  Vi har våre kurver i kurvsystem, men finnes også kurver for skap. Her kan du se vaskerom (ligger der gamle badet var, trangt og lite, men fungerer i praksis veldig bra: http://www.moderneretro.com/2009/04/vaskerom.html


  Lykke til med planleggingen. :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tipset! Hadde allerede lest om det på bloggen din ;o) Veldig god idé, men litt usikker på hvor jeg skal plassere noe sånt.

  SvarSlett
 3. Hei Nina!
  Linda her:-)
  Hva med å sette et skap på toppen med litt riller for lufting hvis behov?
  Da er det bare å åpne døren, dra skittentøyet ned på gulvet og sortere det
  Det blir skikkelig spennede å se hvordan husene blir til slutt. Gleder megveldig nå:-)))

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!