tirsdag 14. september 2010

Vannrenseanlegg Aqua Pure fra Cuno

Bilde: wholehousewatersystem.com
OK, så innrømmer jeg at jeg er litt sær, på flere områder. Men sælig når det gjelder drikkevann... Har i mange år kjøpt flaskevann eller renset vannet jeg drikker med kullfilterpatroner, da jeg syns vannet i Oslo rett og slett smaker vondt. Joda, det er stor forskjell mellom vannkvaliteten innenfor Oslo også, men selv med det nye vannrenseanlegget i Maridalen, så syns jeg kvaliteten gjenerelt sett er for dårlig. Så derfor skal jeg gå til anskaffelse av noe så sært som et "point-of-entry" vannrensesystem for det nye huset. Det vil si at alt vann inn i huset vil bli renset, ikke bare drikkevannet. Fordelen med å rense alt vannet, og ikke bare drikkevannet, er at man for eksempel puster inn masse dritt via vanndampen når man står i dusjen, samt at vannrørene i huset holder seg mye bedre.

Det er veldig mange rare produkter på markedet, og det har vært en jungle å prøve å finne ut hva man trenger. Det var rørleggeren min som kom opp med Aqua Pure systemet fra Cuno; og det virker veldig bra. De er i hvert fall en stor aktør på det kommersielle markedet, og det lover bra. Må innrømme at jeg ikke helt vet hva jeg kommer til å få; men det viktigste er at anlegget fjerner vond lukt og smak. Det hadde vært fint med et system som også økte pH-verdien i vannet og fjernet bakterier, men et slikt anlegg er svært kostbart og ikke nødvendig.

For spesielt interesserte kan man lese mer på http://www.aquapure.com/

Og på denne nettbrosjyren: http://multimedia.3m.com/mws/mediawebserver?mwsId=66666UuZjcFSLXTtmxTcnXftEVuQEcuZgVs6EVs6E666666

Her er også en lang artikkel om temaet:
http://www.velbehag.com/produkt/Vannrensere%20i%20Mat%20og%20Helse%20sept%202009.pdf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!