søndag 23. januar 2011

Fargevalget er tatt!

Jeg har lenge gruet meg litt til å velge malingsfarger, da det ikke er noe jeg har god erfaring med. Klok av skade (syrinrommet som ble svampet hvitt for å duse det ned, I say no more...) fant jeg ut at jeg skulle male prøvefarger, sånn at jeg ikke skulle gå på samme smellen en gang til.  I tillegg har jeg lært meg hvordan man leser NCS-fargekoder. 20 fargeprøver senere, så har jeg kommet frem til hvilke farger vi skal male huset med.

Alle tak og taklister males i standard hvit takmaling helmatt og alle andre gulv/dør/vinduslister males i Eggehvit 0502-Y

Alle veggene vil bli malt i Refleksjon 0801-Y25R, med noen unntak:

På det ene barnerommet har vi valgt, etter mye prøving og feiling, en fondvegg i rosafargen S 0510-R10B. Vi tester først en vegg, og blir det fint, så kan det hende at det blir en vegg eller to til. Jeg har veldig lyst på en fin tapet.  Kanskje jeg skal ha denne fra Design by Christine Sveen. Det hadde vært veldig gøy å lage en tapet selv også, men da må jeg brushe opp Photoshop kunnskapen min litt.

På det andre barnerommet, som er tenkt som lekerom, skal vi ha gulfargen S 0507-Y.


Soverommet vårt og TV-stuen som blir malt i Sand S 2005-Y30R. Den er brun/beige og forhåpentligvis blir den fin og lun.


Det kan hende at det blir litt kjedelig med Refleksjon i hele huset, men da er det jo bare å male over senere...

2 kommentarer:

  1. Spennende :o) Denne jobben gruer jeg meg også til. Eneste jeg vet er at jeg ønsker å ha det lyst og lett :-)

    Syns du har valgt fine farger som harmonerer.

    SvarSlett
  2. Hei! Vet ikke om du er aktiv lengre? men kunne du lagt ut noen bilder av rommene du har sandfargen fra? Hvilken maling brukte du? Lady/nordsjø etc?

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!