søndag 9. januar 2011

Grove scones fra Åpent Bakeri

Jeg er en stor fan av grove scones som de baker på Åpent Bakeri. Så fikk jeg høre at en venninne hadde oppskriften *LYKKE* (Takk, Line!) De blir faktisk like gode som hos bakern.

Sånn at jeg skal finne oppskriften til senere; og til glede for alle andre som liker å bake, så legger jeg den ut her:GROVE SCONES FRA ÅPENT BAKERI:

125 g sukker
200 g smør, romtemperert
saft og skall av 1/4 appelsin og 1/4 sitron
2,5 dl melk
300 g hvetemel
75 g sammalt hvete, grov
25 g bakepulver
50 g valnøttkjerner, hakket
75 g rosiner


Legg rosinene i varmt vann. Bland sukker, smør og saften fra appelsinen og sitronen til en deig. Denne deigen blander du inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Hvis deigen blir veldig våt, kan du tilsette litt mer mel.
Del deigen i fire deler og så hver del i 2 som settes direkte på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på ca 220 grader i 15 minutter.

Åpent bakeri tilbyr også bakekurs, og så snart minstedatteren ikke trenger mat hver 3. time, så skal jeg melde meg på et sånt kurs.

Nå fortsetter jakten på oppskriften til United Bakeries Chocolate chip cookies med macadamianøtter... Noen som har den oppskriften eller en som likner?

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for at du deler denne oppskriften. Jeg elsker disse sconesene, så de må bakes snarest :)

    Håper du har hatt en nydelig helg!
    Klem fra Christine

    SvarSlett
  2. Hei Nina. Jeg baker en god del, og synes scones er veldig godt, men denne gangen ble jeg ikke helt fornøyd. Savner noen ord om hvilken konsistens det eg skal være på deigen. Jeg tok opp i mer mel, men den fløt allikevel utover under steking. Kan du si litt mer om oppskriften? Har jeg gjort noe feil? Hilsen Anna

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!