søndag 26. desember 2010

Bunnklosser og dører


Nå er det ikke mange dagene til alle dører og alt listverk er på plass i 1. og 2. etasje. I kjelleren gjenstår det noe, selv om mye av listverket er på plass der også. Vi håper det ikke blir altfor lenge til vi kan komme inn og sparkle og male. Har bestemt meg for at vi skal bruke Jotun Sens maling, da jeg blir dårlig av malingslukt. Samtidig så ønsker jeg ikke at barna mine skal puste inn dritt. Nå er det sikkert nok av ting i huset som gir fra seg gasser, så malingen trenger ikke og komme på toppen av det.


Før jeg satt igang med å bygge hus, var det et hav av ting jeg ikke visste at fantes. Bunnklosser er en av de tingene. Bunnklossen settes inn der gulvlisten møter dørlisten. Klossene fins i mange forskjellige varianter, og skal man ta den helt ut så setter man inn en matchende toppkloss også.

Byggmesteren min mener at etter god byggeskikk så benytter man bunnklosser, i stedet for å la dørlisten bare gå rett ned til gulvet.

Vi valgte derfor å gå for bunnklosser på alle dørene i 1. og 2. etasje. Jeg må si at resultatet ble strålende og det ser virkelig forseggjort ut. Det passer fint inn i den klassiske stilen vi har valgt å bygge huset i. Enda bedre blir det når spikerhullene er ferdig sparklet og malt...

1 kommentar:

 1. Hei!

  Så fint gulv dere har! Og stilig med de bunnklossene.

  Driver og bygger hus selv, har nettopp tatt det over til egeninnsats - så nå skal det sparkles og males. En kjedelig jobb, men det er jo en stor gulrot at det er i vårt eget hus da!

  Lykke til videre med husbygging, og en fortsatt god jul :-)

  //Kaja

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!