tirsdag 28. desember 2010

Oppskrift på verdens beste grove knekkebrød


I sommer kom kusina mi bort til meg på hytta med nylagde knekkebrød. De var helt fantastisk gode! Jeg ble faktisk helt hekta på dem. Oppskriften hadde hun funnet på Remas folkekokk-sider.  Og så hadde jeg tenkt å bake dem igjen nå i jula, og vet du hva??? Rema har lagt ned Folkekokken sidene sine! "Kampanjen er avsluttet" stod det bare. KRISE! Jeg hadde ikke lagret oppskriften noe sted. Etter en lite google søk, så var det heldigvis noen som hadde lagt ut oppskriften. Så slik at jeg skal kunne finne den til en annen gang, så legger jeg den ut her:


Hjemmelagde knekkebrød:


1 dl sammalt hvete grovmalt
1 dl havregryn, lettkokte
1 dl havrekli
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1/2 dl kruskakli
1 ts salt
3-3,5 dl vann


Slik gjør du:
Rør alle ingrediensene i en bolle og la det svelle i ca 30 minutter. Del deigen i 2 og klapp ut på 2 stekebrett med bakepapir. Få deigen så tynn som mulig. Del deigen opp i ønsket størrelse med et pizzahjul eller kniv. Stekes på varmluft i ca 180 grader i ca 30-45 minutter (avhengig av hvor tygg deigen er klappet ut). Slipp ut damp fra ovnen underveis. Knekkebrødene er ferdig når de er helt tørket og lett gyldne.


De smaker helt fantastisk med kremost! Jeg har halvert oppskriften, da jeg syns dette er en passende mengde med knekkebrød. Hvis du er som meg, og ender opp med å spise store mengder etter at de er laget, så husk og drikk masse vann. Det er sykt mye fiber i knekkebrødene, så magen din vil trenge det! Perfekt sunn mat etter en litt for fet jul...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar!